Pages

07 May 2018

Minuman isotonik di bulan puasa

Performance Drink Minuman Isotonik di Bulan Puasa


Minuman isotonik di bulan puasa

Puasa hampir tiba. Bulan Ramadhan bulan yang amat dinantikan oleh umat islam yang bertaqwa. Mari kita pertingkatkan ibadat puasa.

Selain daripada berpenat lelah menunaikan ibadah puasa, dalam masa yang sama juga kita mendapat ganjaran yang besar daripada hasil ibadah tersebut, tetapi dengan syarat bahawa ibadah tersebut mestilah ditunaikan dengan cara yang dikehendaki oleh sunnah. Mendapat keseronokan berupa pahala dan keampunan adalah cita-cita seorang mukmin yang baik.

Ketika berpuasa kita kehilangan air di dalam badan akibat panas ketika siang hari. Jadi kita perlu mengekalkan kadar dehydration di kadar yang minima. Macam mana nak elak dehydration ni? Jangan gusar dan risau.
Shaklee berjaya mengeluarkan Performance Drink minuman isotonik di bulan puasa. Ia mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh. 

Performance Drink berperisa oren boleh dinikmati oleh:


 1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
 2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
 3. Amat sesuai untuk mengelakkan kemeruduman susu ketika berpuasa (bagi ibu yang menyusukan) kerana ia  membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
 4. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. 
 5. Sesuai juga diberikan kepada kanak-kanak yang demam 
 6. Sesuai juga diambil oleh pesakit Diabetis kerana  dapat memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
Formula unik dalam Performance Drink


Opti-Lyte adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.

Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokongpenghidratan optimum.

Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan (dulu dikenali sebagai formula OptiCarb), termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untukmemanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.
 

Jom kita lihat testimoni ini,
Performance Drink menjadi minuman wajib saya seisi keluarga di bulan Ramadhan. Malah seisi keluarga menikmatinya sekali. Performance Drink minuman Isotonik di bulan puasa. Saya amat menyukainya!!!

untuk info lanjut hubungi saya : 

📱msg/whatsapp: 016.844.1163
✍ pm fb: Alezra Alez
✉ email: umiefezie@gmail.com
IG : alez_alezra
ID : 878606

Setiap pembelian supplement Shaklee dengan saya, akan mendapat FREE CONSULTATION! jadi, jangan lepaskan peluangTerima Kasih

6 comments:

 1. sy punya minuman kegemaran ni.. waktu panas.. waktu bersenam.. memang inilah minuman saya..

  ReplyDelete
 2. Before jogging minum performance drink, best ja bila lari

  ReplyDelete
 3. Sedapnya ni dengan lemon dan ais

  ReplyDelete
 4. Laku ni kalau bulan puasa. Hihi. Daripada minum minuman manis.. Bagus ganti ni..

  ReplyDelete
 5. Paling sedap campur sama sunquick hehe

  ReplyDelete

© Umie Fezie | Design By MH