Pages

27 November 2014

Blueberry cheese Tart


assalamualikum..selamat petang,,hihih sedap kan nampak gambar di atas tu..hahah..
sebenarnya diri ini amatlah teringin makan..huahuahuah tp tak tahu buat..sayang juga yang ini pn tak tahu buat..tp makan mau..tak tahu di mana ada jual petang-petang ni...tengo gambar je la..telan liur..hehehehh

tapi teringin pula tengo resepi dan cara buat blueberry cheese tart ni...mesti mau belajar ni..jom belajar buat resepi ni...

di bawah ni saya kongikan cara-cara nak buat blueberry cheese tart..hihi

antara bahan-bahan yang diperlukan
170gm majerin/butter
50gm gula aising
1 biji telur gred c
a sudu kecil asen vanila
acuan tart

Mulakan dengan langkah pertama...

-Pukul marjerin dan gula dengan menggunakan senduk kayu atau
spatula. 

-Jangan putar lama sangat.

-Masukkan telur dabn esen vanilla. 
-Putar lagi dengan senduk kayu.
-Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
-Uli hingga menjadi doh yang lembut.

 Kuantiti tepung bergantung
kepada kelembutan doh.
Untuk mendapatkan doh yang baik masukkan doh dalam plastik
bag dan simpan dalam peti ais semalaman.

Ambil sedikit adunan dan tekan ke dalam acuan tat. Cucuk dengan
garfu sebelum dibakar.Bakar pada suhu 170C selama 20 - 25
minit atau sehingga masak.


Crust atau shell ni kita boleh sediakan awal. Simpan dalam bekas
kedap udara dan ia tahan lama. Tunggu Crust atau shell benar2
sejuk sebelum kita letakkan filling dan cheese.

Nota : Jika guna telur Gred B, buang sedikit putih telurnya untuk
mengelakkan crust menjadi keras sangat.

Sediakan filling yg kita suka. Biasa kita boleh gunakan blueberry,

strawberry, coklat, kiwi, oren atau jam nenas tuk buat filling
cheese tart ni. 

Bahan2an untuk filing ni boleh kita dapatkan dari
kedai2 menjual bahan2an tuk buat kuih dan kek. Kalau rajin boleh
juga di buat sendiri.

Masukkan filling tu dalam piping bag utk memudahkan proses kita
meletakkan ia dalam shell tadi.


Lebih banyak filling kita letak bertambah sedap lah Cheese tat
kita. Bila dah siap, ketepikan dan kita sediakan  pula bahan2 tuk
membuat cheese dia pula.

250gm cream cheese
50gm gula kastor / gula halus
1 biji telur Saiz B
½ sudu teh esen vanilla / esen lemon
Keluarkan cream cheese 20 ~ 30 minit sebelum digunakan.


JANGAN biarkan cream cheese mencapai ke suhu bilik.

Putar cream cheese dan gula hingga berkrim.

Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi.

Masukkan filling ke dalam kulit tat. Untuk memudahkan kita
gunakan kaedah yg sama untuk letakkan filing tadi. Dimana kita
masukkan dalam piping bag dan picitkan di atas filing dalam shell
tadi. Letak penuh supaya ia cantik membuncit.


Kemudian boleh lah kita mulakan proses tuk melorek atas cheese
tat tadi.

Ambil sedikit cream cheese tadi dan titikkan sedikit pewarna yg
kita suka. Kacau rata sehingga warna bergaul sempurna. Proses
untuk melorek dilakukan ketika cheese tadi masih lembut. jangan
biarkan cheese terlalu lama nanti dia dah mula mengering dan
proses melorek tidah secantik yg kita inginkan.



1. Dengan menggunakan pencungkil gigi, buat garis kecil2 di
bahagian tepi.

2. Bilangan garis2 kecil tersebut mengikut citarasa sendiri lebih
banyak lebih cantik!

3. Kemudian dengan menggunakan bahagian yang tajam, tarik
daripada atas ke bawah  dalam bentuk bulatan untuk
mendapatkan bentuk tersebut.



Bakar selama 5 minit pada suhu 170C. Sentuh cream dengan
hujung jari. Jika tidak melekat, maknanya telah masak. Jika tidak,
bakar dalam seminit lagi.

Untuk resepi ni, 1 adunan kita bole dapat buat dalam  40 biji shell
itu pon bergantung kepada besar acuan dan ketebalan shell.
Bagi adunan cheese pula dapat dalam 70 - 80 shell.
Untuk stabilkan adunan buat 2 adunan crust atau shell dan 1
adunan cheese

Cheese tart yang telah siap di simpan dalam bekas kedap udara
dan letakkan dalam peti ais untuk ketahanan yg lebih lama...

selamat mencuba..nanti sy nak try buat..yeahhh!!!



Terima Kasih

Kebaikan dan Keburukan ESP Shaklee

Assalamualikum..selamat pagi suda minum ESP pagi ini???
jom baca kenapa saya dan keluarga sangat suka dengan esp shaklee ni...tapi Esp shaklee ini ada keburukan juga tau...jom baca



Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu
apa? 
untuk apa? betul ke berkesan?

Okaylah...saya cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP
tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana
ESP membekalkan sumber protein . Semua tau kan badan
kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita
sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa
everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. 
Tak cukup
ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita
masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api,
of course kandungan protein tu akan musnah dan yang
tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang
more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
 
rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya
menggeletar.
kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi
pening.
punca ulser perut + ulser usus.
luka lambat sembuh akhirnya berparut.
ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak
boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang
ketahanan.

Kalau cukup protein pula?
 
Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi
" always play safe " ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.

KEBAIKAN : ESP SHAKLEE
Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk
pregnant : 
ESP pulihara dan pelihara rahim kita
.
Untuk wanita yang sedang pregnant : 
ESP kuatkan rahim kita dan bantu
pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk
tumbesaran.

Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan
anak kesayangan :
 ESP bantu banyakkan
pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means
kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP
mengandungi kacang soya, yang kaya dengan
isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita.
Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang
diperlukan.

Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita
rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri
ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam
badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh
lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

Untuk sesiapa yang nak cantik : 
ESP buat kulit
kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri
gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup
tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP
bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak
rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu
dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

KEBURUKAN : ESP SHAKLEE
Kesan negative nya berlaku bila kita beli tapi tak minum , tak
amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi nya...sedangkan
mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran
then siap untuk di minum. Bila semuanya tak, tak nampak hasil,
kita jadi negative. Nak salahkan siapa...tak baik kan gitu.
So sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk
siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam
golongan ingin mencuba....boleh saja.Tak memudaratkan pun.


anda berminat untuk mencuba ESP shaklee
hubungi saya 

Alezra Hamilin
0146737421/0168441163
facebook : Alezra Alez

Terima Kasih

26 November 2014

Petua Banyakkan Susu Badan

Petua Banyakkan Susu Badan


Terdapat beberapa sebab berlakunya keadaan dimana ib...u merasakan susu yang dihasilkan semakin berkurangan. Keadaan ini mungkin disebabkan si ibu tidak memulakan penyusuan awal atau tidak menyusukan bayi dengan kerap. Sekiranya si ibu menyusukan anak secara eksklusif bermula sebaik sahaja bayi dilahirkan, susu akan keluar melimpah-limpah dan payudara sentiasa penuh walaupun baby sedang menyusu, ini kerana semasa baru melahirkan (berpantang), badan ibu belum adjust dgn hormon yg dihasilkan. Namun, setelah beberapa bulan, badan ibu sudah adjust sepenuhnya pada hormon dan susu yang dihasilkan akan mengikut keperluan baby, kalau ibu menyusukan anak secara eksklusif dan anak menghisap kedua2 belah payudara, maka susu yg terhasil banyak(walaupun tak sebanyak semasa berpantang). Ada berbagai2 cara untuk menambahkan penghasilan susu badan, antaranya ialah :

1. Susukan bayi bila-bila masa dia berasa lapar : Lebih banyak bayi menyusu lebih banyak susu yang akan terhasil.

2. Susukan bayi pada kedua-dua belah payudara sehingga bayi itu sendiri yang melepaskan puting setelah dia kekenyangan. Ini akan meransang lebih banyak penghasilan susu.

3. Jarak antara penyusuan mestilah tidak melebihi 2 jam. Susukan sekerap yang boleh, berikan bayi peluang untuk menghisap dari payudara untuk merangsang penghasilan susu

4. Jangan lupa untuk berasa tenang sewaktu menyusukan bayi. Ini kerana perasaan tertekan atau kurang keyakinan tentang kemampuan untuk menyusukan bayi juga boleh menyebabkan susu berkurangan. Dapatkan rehat yang secukupnya.

5.Dinasihatkan tidak memberi bayi makanan lain selain daripada susu badan terlalu awal, seperti makanan tambahan, jus2, air masak atau buah buahan kepada bayi berumur kurang 6 bulan, kerana apabila baby mendapat makanan tambahan, bayi akan kurang menyusu dan ini sekaligus akan mengurangkan penghasilan susu pada ibu.

6. Penghasilan susu juga boleh terjejas akibat pemakanan. Bagi memastikan anda makan dengan betul, anda boleh melakukan perkara-perkara berikut:
• Ambil hidangan seimbang berpandukan Panduan Piramid Pemakanan.
• Banyakkan minum air (digalakkan air Kosong suam) sepanjang hari.
• Hanya ambil suplemen jika dinasihatkan oleh doktor.
• Makan pelbagai jenis makanan yang kaya dengan nutrien.

7. Amalkan surah Al-Baqarah ayat 60 atau surah hujurat dan sapu di kedua belah payudara. Sambil menyusukan, sentiasalah usap rambut bayi, cium bayi.

8. Petua masyarakat kita:

* Cekur Manis 


 

Cekur manis (atau nama lain pucuk manis) digunakan dalam perubatan tradisional untuk membanyakkan susu ibu. Caranya daun cekur manis yang telah dihancurkan ditampal pada payu dara ibu, dibasuh selepas kering. - Portal herba melur.com

* Kacang Tanah
 

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus. Malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari daging, telur dan kacang soya. Ia juga mengandungi asid amino yang tinggi. Bagi menambah kandungan susu badan ibu yang menyusukan bayi, digalakkan mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Bagi bayi yang alah terhadap kacang tanah, ibu-ibu dinasihatkan tidak mengamalkan petua ini

* Air Longan
 

Longan kering biasanya boleh dibeli di pasaraya atau kedai ubat cina. Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. Minum airnya. (Dalam perubatan tradisional Cina, longan dikatakan dapat menenangkan jiwa.)

* Halba dan Jintan Hitam



 

Terdapat beberapa jenis rempah yang biasa digunakan dalam masakan dapat menambahkan susu badan. Paling popular ialah halba. Halba boleh didapati di kedai runcit mamak atau pasaraya besar. Cuci halba, keringkan, kemudian simpan dalam bekas bertutup. Antara cara yang paling sesuai mengambilnya dengan tidak memudaratkan appendiks ialah dengan merendamkan sesudu halba dalam segelas air panas selama 15 minit. Tapis dan minum airnya sahaja. Jintan hitam (habbatus sauda) juga boleh diambil untuk tujuan dan kaedah yang sama seperti halba

* Bunga Melur

 

Bunga melur atau nama saintifiknya Jasminum Sambac banyak digunakan dalam perubatan terutamanya dalam perubatan ayurveda oleh masyarakat india. Bagi masyarakat melayu antara kegunaannya ialah untuk menambahkan air susu ibu. Caranya daun bunga melur digiling hingga halus dan ditampal sekeliling payudara diwaktu pagi sebelum mandi. Cuci bersih sebelum menyusukan bayi.

Bagi ibu yang berhasrat memberhentikan susu ibu pula, gunakan daun bunga melur untuk tujuan ini. Caranya, tumbuk lumat daunnya dan ditampal pada payudara. - melur.comLobak putih sangat bagus untuk ibu menyusu. Jika anda menambahkan sotong kering ke dalam sop lobak putih, ia berupaya menambahkan lagi susu badan. Walaupun bersifat sejuk, ia mengandungi banyak vitamin dan mineral. Sumber potassium, folat dan vitamin C yang sangat baik. - soupqueen.blogspot.com

* Lobak Putih


Tidak perlu dimasak dan boleh dimakan begitu saja (mcm mkn ulam!) lobak putih dibuang kulitnya dan dihiris boleh ditambah dgn hirisan bawang besar beserta kicap. atau tambah hirisan bawang beserta garam.

* Pucuk Betik

 
Air rebusan daun betik muda boleh melancar dan menambahkan susu bagi ibu-ibu yang menyusui bayi mereka dengan susu badan. Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda. Air rebusan tersebut hendaklah diminum dua hingga tiga kali sehari.

* Tuaman Daun Sirih


Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada buah dada. Lakukan setiap hari sehingga susu badan anda banyak

* Jantung Pisang

 

Jantung pisang bukan sahaja sedap dimakan, ia juga berkesan untuk menambahkan susu badan bagi ibu yang mengalami kekurangan susu badan... Makan dengan dicelur bersama sambal belacan, dibuat kerabu atau dibuat gulai masak lemak cili api.

* Makanan Tinggi CLA

Ibu menyusu yang makan makanan tinggi kandungan conjugated linoleic acid (CLA) boleh meningkatkan kandungan kumpulan asid lemak ini dalam susunya. Asid-asid lemak ini mempunyai pelbagai kebaikan dalam penjagaan kesihatan antaranya kesan anti kanser, anti oksida, pengurangan berat badan dan pengurangan risiko sakit jantung.

Dalam kajian yang didedahkan dalam Jurnal Kajian Pemakanan ini, susu perahan ibu menyusu yang makan biskut diperkaya CLA ini didapati mempunyai kandungan asid lemak lebih 46% berbanding ibu menyusu yang makan biskut biasa. CLA dalam susu ibu mencapai tahap tertingginya selepas 8 ke 28 jam ibu-ibu memakan biskut khas ini.

Kandungan CLA yang tinggi secara semulajadinya terdapat dalam makanan seperti susu, keju, telur, minyak sayuran dan sesetengah jenis daging (ayam, daging lembu dan kambing yang makan rumput - bukan bijirin). Kebanyakan kajian tentang CLA dan kesannya terhadap manusia menggunakan supplement komersial.

* Kurma


Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu. Bagi Ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu, maka dengan memakannya dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu


* Antara makanan yang mungkin menambah penghasilan susu ibu

1. Makanan mengandungi vitamin B seperti kekacang, dal.
2. Jambu batu – makan begitu sahaja.
3. Sawi, kacang panjang, kacang buncis, jagung muda – goreng atau sup.
4. Daun atau pucuk meranti masak lemak putih, tumis air atau goreng.
5. Oat – dijadikan minuman, biskut, bubur atau salutan pada makanan
sebelum dimasak.
6. Madu – gunakan sebagai pemanis dalam minuman, sapuan pada roti atau cicah pada lempeng susu beroat
7. Red raspberry leaves – suplemen dari farmasi
8. Barli – air atau bubur barli.
9. Pucuk manis – masak lemak bersama ubi keledek.
10. Pucuk pegaga – dijadikan ulam atau jus.
11. Daun kucai – goreng bersama tauge dengan tauhu dan tempe.
12. Air soya dan produk soya seperti tauhu, taufufa, tempe
13. Air horlicks
14. Susu, produk tenusu dan pil kalsium (ibu menyusu akan menyalurkan kalsiumnya pd anak yang disusuinya. Ini akan menyebabkan ibu kurang kalsium. - Kalau taknak tulang reput cepat n gigi goyang berderai cepat, mknlah kalsium ya!)
15. Teh hijau jepun
16. Makanan mengandung yis seperti roti, donut, tapai pulut dan sebagainya.
17. Bawang putih mengandungi banyak sulfur yang bagus untuk sendi dan membantu penghasilan susu.
18. Kacang merah : rebus kacang merah tanpa gula. Minum air dan kacangnye sekali.
19. Ubat homeopati.





Terima Kasih

24 November 2014

Kenapa AJHT berkesan untuk kesihatan

Pernah dengar supplemen untuk sendi
yang selalu kehabisan stok di Shaklee?
Advanced Joint Health Tablet ataupun
AJHT yang di formulasi daripada 100
peratus sayur sayuran dan bebas
daripada sumber kekerang dan mampu
mengekalkan sendi-sendi yang kuat,
fleksibel dan mudah bergerak!





Nak tahu kenapa AJHT sangat berkesan
untuk kesihatan sendi secara
menyeluruh?? Kerana AJHT
mengandungi…………………


Ekstrak Jagung

-Bertindak sebagai kusyen.
-Membekalkan sumber yang pekat
dengan glukosamina (Glukosamina –
-Bahan utama untuk tulang rawan
dan sebagai pelincir sendi)
-Meningkatkan sokongan pada sendi.
-Memelihara tulang rawan.
-Ekstrak Asid Boswellia
Untuk keselesaan sendi.
-Menghalang pembentukan bahan
kimia yang menyerang tulang
rawan.

-Anti radang semulajadi.

Zinc, Tembaga, Mangan dan Vitamin C

Memelihara tisu penyambung yang
sihat.
Nutrien terbaik untuk sendi yang
sihat.
Membekalkan kolagen dan
komponen tisu untuk struktur sendi
yang kuat.


Dan yang paling penting sekali adalah
AJHT 100% BEBAS KONDROITIN. Kerana
sumber SULFAT KONDROITIN mampu
menganggu penyerapan ekstrak jagung
yang baik dan glukosamina.

AJHT di majalah isihat


ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
PENDEKATAN SECARA SEMULAJADI
UNTUK BERGERAK AKTIF!

Jika anda ingin mendapatkan AHJT
untuk ibu dan bapa ataupun diri anda
sendiri, boleh hubungi saya di talian di
bawah ya!

ALEZRA HAMILIN
Call/Sms/Whatapp ;  0146737421/0168441163

emel : umiefezie@gmail.com

Facebook :Alezra Alez


Terima Kasih

23 November 2014

Saat Melahirkan

23 november 2012 jumaat 12.12am

sangat teruja bila masa melahirkan suda dekat....semua yang akan bergelar ibu akan sangat bahagia bila menyambut kelahiran anak pertama...sama seperti saya dua tahun lepas tarikh hari ini saya telah selamat melahirkan putera sulung yang sangat comel.....heheh

Hanya Tuhan dan yang bergelar ibu sahaja yang tahu betapa sakitnya melahirkan baby ni...huhuhu berjam2 d lobour room...dari jam3 petang 22hb tu sehingga la jam12 tengah malam..selamat juga lahirkan fezie...syukur alhamdullilah walupun sakit ku gagahi juga bersalin normal...hihi

Baru ku tau sakitnya melahirkan..teringkat mama yang lahirkan saya..sdh bergelar ibu baru saya tahu begitu besar pengorbanan seorang ibu melahirkan anak...terima kasih mama...love u so much..moga mama dipanjangkan umur..di murahkan rezeki..amin..

hari ini genap la.suda anak umie yang ke dua tahun...Happy Birthday Fezie semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat..

hari ini bole makan kek...



fezie di hari ke 2... 


Birthday cake fezie 1 year

Fezie 10 bulan

tunggu abah belanja kek ya fezie...ehhehe

Terima Kasih

22 November 2014












Cara Makan Omega Guard Untuk Kanak-kanak


♡Omega Guard adalah supplemen yang mesti ada untuk setiap
keluarga. Kenapa? Sebab Omega Guard ni sangat baik dari bayi,
kanak-kanak, ibu bapa, remaja dan warga tua. Kanak-kanak pun
boleh makan Omega Guard, minyak ikan terbaik ini. Ramai yang tak
tahu macamana nak bagi kanak-kanak makan Omega Guard.

♡Sebelum tu, macamana bentuk Omega Guard ni? Apa yang
bestnya Omega Guard ni?
Omega Guard berbentuk kapsul jernih yang mengandungi minyak
ikan.

♡omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul
yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan
semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya
seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan
jenis ikan.

Mengandungi minyak ikan
Satu hidangan OmegaGuard menyediakan
1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan
EPA.

DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan
keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem
saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui
pemakanan.



Imuniti badan
Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
Sistem peredaran darah yang teratur

[Bacaan Lanjut: Kelebihan Omega 3)

Bagus ke Omega Guard Untuk kanak-kanak?

Omega Guard ada asid lemak Omega 3 yang bagus untuk kanak-
kanak. 

Antara kebaikannya adalah:
Meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak
Membantu merawat asma di kalangan kanak-
kanak
Membantu kanak-kanak yang mengalami ADHD
Membantu mengekalkan kesihatan optima kepada
kanak-kanak
Meningkatkan keupayaan pembelajaran dan
kemahiran kognitif kanak-kanak
Cara Makan Omega Guard Untuk Kanak-Kanak

Cara Makan 1 : Kapsul Omega Guard boleh dipicit dengan jarum dan
dimasukkan dalam susu anak

Cara Makan 2 : Boleh dikunyah begitu sahaja. Kapsul adalah lembut
dan selamat di makan oleh kanak-kanak 2 tahun ke atas.

Cara Makan 3 : Dipicit dengan jarum, minyak ikan dicampur dalam
makanan dan minuman kegemaran.

Cara Makan 4 : Dipicit dengan jarum, minyak ikan di letak pada
sudu dan diberi pada anak seperti ubat.

Cara Makan 5 : Ditelan begitu sahaja, untuk kanak-kanak 10
tahun ke atas.

Ramai ibu bapa yang telah mencuba Omega Guard untuk anak
mereka dan nampak perubahan.


Terima Kasih


Starting of Shaklee



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, bagi memulakan pembukaan blog ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah banyak menyokong saya dalam semua aspek. Pembukaan blog ini juga merupakan satu tapak bagi diri saya untuk mengembangkan lagi perniagaan saya.



Ok, bagi kawan-kawan yang belum menyedari mahupun yang sudah mengetahui, saya merupakan SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (SID) yang sah dengan ID 878606 di seluruh Malaysia, terutama di kawasan Ranau, Kundasang, Sabah.
Untuk mendapatkan terus perkhidmatan saya, anda boleh menghubungi saya dengan beberapa maklumat yang telah saya tinggalkan di dalam blog ini.
 Alezra Hamilin
Call/ SMS/ Whatsapp : 0168441163/0146737421

Email : umiefezie@gmail.com

Facebook: Alezra Alez

Akhir kata, anda juga boleh menghubungi saya untuk mendapatkan vitamin keluarga anda dengan FREE DELIVERY di kawasan tertentu. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos laju . Customers always right!


Terima Kasih

© Umie Fezie | Design By MH