Pages

14 May 2018

KELEBIHAN SERUM YOUTH

Rahsia di sebalik kelebihan Serum Shaklee YOUTH

Skincare ini akan memberikan perlindungan lengkap siang dan malam untuk kita semua.

Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan kulit.

produk ini  bebas daripada kekejaman terhadap haiwan.

Ini bermaksud, bahan mentah yang digunakan dari tumbuh tumbuhan.

Tiada bahan kimia berbahaya & selamat digunakan wanita hamil.

Jadi tak tak perlulah tukar skincare masa mengandung, senang kerja kan.





Di bawah ini senaraitumbuhan Botani yang memberikan kuasa kepada serum muka ini.

1. Lotus japonicus

Kompleks Youth yang sedang menunggu paten, yang di manfaatkan bersama sama dengan Lotus japonicus akan:

Mengaktifkan protein untuk awet muda utama untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin, dan fibrillin.

Ramuan Komplex Youth telah mengandungkan Lotus japonicus dengan ekstrak buah Schisandra chinensis, yang secara struktural membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit kita setiap masa walaupun semasa hamil.

Tidak cukup dengan bahan pertama, tumbuhan seterusnya memang popular dikalangan pengguna Shaklee.





Anggur yang kaya dengan bahan anti penuaan dalam tonik merah vivix shaklee.

Apakah bahan tersebut?

2. Anggur Muscadine

Kajian tentang anggur muscadine ini telah menemui polifenol anggur seperti resveratrol yang penuh kebaikan untuk kesihatan & sedang dalam dipatenkan oleh Shaklee.

Anggur muscadine mengandungi sejumlah besar antioksidan, phytochemical yang bermanfaat yang membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan radikal bebas. 

Radikal bebas yang sama menyebabkan kita tua lebih cepat.

Menurut Harvard School of Public Health, pengambilan diet berasaskan makanan yang kaya dengan antioksidan dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti

-Jantung
-Kanser
-Alzheimer dan penyakit kronik lain. 

Kajian yang telah dilakukan mendapati bahawa anggur muscadine merupakan sumber asid ellagic yang sangat baik. 

Asid Ellagic dilihat mampu menghalang pembiakan sel kanser, menurut Institut Penyelidikan Kanser Amerika. 

Sebab itu, pesakit kanser digalakkan makan makanan tambahan yang kaya asid ellagic seperti vivix.

Polifenol yang sama di dalam vivix kini ada dalam krim malam youth untuk melindungi dan membaiki DNA selular sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Dan membuatkan kulit muka kita kelihatan muda lebih lama.

Dan seterusnya, ramuan rahsia daripada shaklee untuk kulit yang cantik berseri.

Apakah ia?

3. Vital Repair® + Complex

Bahan yang dikenali sebagai "Advanced Vital Repair+ Complex" yang mempunyai banyak paten akan

-Menyediakan nutrien antioksidan 
-Vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.




Kandungan serum Shaklee youth juga mengandungi vitamin A, antara khasiatnya untuk kulit kita ialah:

Mengurangkan kedutan jika digunakan secara luaran. 

Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan banyak cadangan dari pakar kulit (dermatologi) untuk memerangi tanda-tanda penuaan. 

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bahan-bahan ini dapat merangsang pengeluaran kolagen.

Jika kita amalkan setiap hari, pantang kedut nak keluar je terus terbantut.
Vitamin A melindungi kulit kita daripada kerosakan UV & kesan penuaan.

Kebanyakan pengambilan vitamin A anda berasal dari makanan yang kaya dengan beta-karoten dan provitamin A carotenoids, yang merupakan antioksidan yang kuat. 

Bukan hanya radikal bebas yang merosakkan kolagen (struktur sokongan kulit anda) dan menyumbang kepada garis halus dan kulit kendur, vitamin A juga mengurangkan kepekaan kulit pada matahari, memberikan perlindungan semulajadi terhadap kemerahan dan pigmentasi yang disebabkan oleh matahari.
Menyeimbangkan tona kulit & memberikan sinaran kulit.

Krim vitamin A dapat membantu mencerahkan dan  bintik bintik coklat akibat cahaya matahari dan meningkatkan kecerahan kulit seperti susu dalam dua cara.
Menggalakkan pengeluaran sel kulit yang sihat.

Retina, retinol dan asid retinoik adalah penting untuk pengeluaran dan pertumbuhan sel. 

Vitamin A juga merangsang fibroblas, sel sel yang bertanggungjawab untuk menghasilkan tisu yang memelihara kulit dan sihat. 





Satu bekas serum Shaklee engandungi bekalan yang cukup untuk digunakan selama 60 hari bagi penggunaan berterusan.

untuk info 
.
๐Ÿ“ฑmsg/whatsapp: 016.844.1163
✍ pm fb: Alezra Alez
✉ email: umiefezie@gmail.com
IG : alez_alezra
ID : 878606
.
Setiap pembelian supplement Shaklee dengan saya, akan mendapat FREE CONSULTATION! jadi, jangan lepaskan peluang



Terima Kasih

11 comments:

  1. suka pakai serum youth..menegangkan kulit...awet muda gituu

    ReplyDelete
  2. Must grab sebotol ๐Ÿ‘๐Ÿผ

    ReplyDelete
  3. Saya jenis suka sangat dengan serum. Dan serum Youth ni jadi kesukaan saya dah

    ReplyDelete
  4. Serum yang kaya dgn 10 kali ganda kepekatan dia sangat2 best utk masalah kulit muka

    ReplyDelete

© Umie Fezie | Design By MH