Pages

12 January 2018

KEBAIKAN DETOX SHAKLEE




MENGAPA PERLU DETOX

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. 

Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin.Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada penyakit. Oleh itu,amalan detox secara berkala adalah amat penting untuk kesihatan

7 MANFAAT DETOX

• Menurunkan berat badan
• Kolon lebih sihat
• Meningkatkan Tenaga
• Mengawal Nafsu Makan
• Kulit lebih cantik
• Menguatkan Sistem Imun
• Tidur lebih lena

Bagaimana cara detoks?

Detoks dapat dilakukan dengan cara seperti berikut:
  • Kawal pemakanan
  • Senaman
  • Suplemen
  • Kurangkan terdedah kepada chemical
Produk detoks Shaklee
Shaklee mempunyai beberapa produk yang boleh digunakan untuk tujuan detoks. Kesemua produk ini mempunyai peranan tersendiri dalam pelan amalan detoks yang dilakukan seharian dan sasaran dilakukan selama 7 hari

Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah sejenis polifenol yang tinggi antioksida dan penambah tenaga yang sangat hebat. Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisien.

Dtx Complex shaklee mengandungi milk thistle. Milk thistle ini memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI. Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau hati suda diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak bekerja. Jadi Dtx Complex membantu menyingkirkan toksin dari hati dengan lebih efisien dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.

Herblax mengandungi daun senna yang berfungsi untuk mengelakkan sembelit kerana sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan. Semasa detox program, usus yang seak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.

Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam, dapat menyerap pelbagai mineral. Alfafa membantu melawan keasidan (asid) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.

Selain pudina dan halia, dalam Peppermint Ginger Plus juga ada jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakn perut. Kandungan dalam suplemen ini mengurangkan angin di usus dan perut serta melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil suplemen Peppermint Ginger Plus ini.Seperti namanya Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia. Khasiatnya, dapat menghilangkan angin dan kembung perut.

Kelebihan Memilih Set Detox Shaklee


  • Semua bahan suplemen yang direkomenkan adalah bersumberkan bahan semulajadi dan terbukti sihat, berkesan dan selamat.
  • Semua suplemen adalah sesuai untuk sesiapa sahaja dan menu makan (meal plan detox shaklee) adalah sesuai untuk semua dan boleh diolah mengikut citarasa individu.
  • Sebaik sahaja anda membeli set lengkap detox ini, anda akan jadi ahli Shaklee dan diberikan bimbingan sepenuhnya sepanjang program detox.
  • Malah, anda dapat menambah pendapatan jika anda berkongsi dan menarik ramai lagi menyertai program detox ini.
Ini antara Testimoni dalam program Detox shaklee :










untuk info lanjut hubungi saya :

📱msg/whatsapp: 016.844.1163
✍ pm fb: Alezra Alez
✉ email: umiefezie@gmail.com
IG : alez_alezra
ID : 878606

Setiap pembelian supplement Shaklee dengan saya, akan mendapat FREE CONSULTATION! jadi, jangan lepaskan peluang

Terima Kasih

11 comments:

  1. lama tidak detox ni.. next week planning mau detox sbb badan mcm lenguh2 sdah..

    ReplyDelete
  2. Detoks untuk kesihatan. Mmg bagus. Bantu badan kita berfungsi dengan lebih baik.

    ReplyDelete
  3. Rindu pula mau detox. Best tu sebab badan rasa ringannnn... berat pun turun. Hihi

    ReplyDelete
  4. Best ni detox, badan rasa ringan berat pun turun

    ReplyDelete
  5. eh macam teringin mau detox balik. badan selesa dan ringan lepas detox ni

    ReplyDelete
  6. Sempat join aktiviti detox ramai2
    Memang hari ke3 boleh rasa badan lebih fresh dan ringan

    ReplyDelete

© Umie Fezie | Design By MH